CNCAN lucrează la o hartă a radonului pentru România

Preşedintele CNCAN, dl. dr. ing. Rodin TRAICU, a participat vineri 12 octombrie a.c., în Bucureşti, la sediul de conferinţe al MB Telecom Ltd., la Conferinţa anuală a Societăţii Române de Radioprotecţie ( SRRp), în cadrul căreia au fost propuse două secţiuni, cu următoarea tematică: “Evoluţia radioprotecţiei în Romania ultimilor 100 de ani” şi Masa rotundă: “Implementarea Directivei Consiliului Europei nr. 2013/59/Euratom”


CNCAN lucrează la o hartă a radonului pentru România
Comisia Naţională de Control a Activităţilor Nucleare (CNCAN) va finaliza, în luna iunie a.c., cadrul legislativ pentru implementarea Directivei 2013/59 de stabilire a normelor de securitate de bază privind protecţia împotriva pericolelor prezentate de expunerea la radiaţiile ionizante, a anunțat preşedintele instituției, Rodin Traicu.
  

Comunicat de presa
Romania a participat la cea de a șasea Reuniune de Examinare a Părților Contractante a Convenției Comune asupra gospodăririi în siguranță a combustibilului nuclear uzat și asupra gospodăririi în siguranță a deșeurilor radioactive (denumită în continuare Convenția Comună) organizată în temeiul articolului 30 din Convenția Comună și a avut loc la sediul AIEA din Viena, Austria, între 21 mai și 1 iunie 2018.

Comunicat de presă
În perioada 5-6 aprilie 2018, CNCAN găzduieşte vizita unei delegaţii formate din reprezentanţi ai Departamentului pentru Energie a Statelor Unite (USDOE) şi ai Biroului pentru Siguranţă Radiologică al Statelor Unite (ORS) din cadrul USDOE.

COMUNICAT DE PRESĂ
referitor la oprirea neplanificată a Unității 2 de la CNE Cernavodă în data de 29 martie 2018

Comunicat
Presedintele CNCAN, dl Rodin Traicu, a participat miercuri, 14 martie a.c., la semnarea Memorandumului de Înțelegere între SN Nuclearelectrica SA și Parteneriatul pentru Cercetare și Educatțe pentru Sisteme Nucleare Avansate („CESINA”), reprezentat de Institutul pentru Cercetări Nucleare din cadrul Regiei Autonome pentru Energia Nucleară Pitești Mioveni (”RATEN ICN”).

Comunicat
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, CNCAN organizează întâlnirea publică privind proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normei privind cerinţele de bază de securitate radiologică, în data de 15 februarie 2018, ora 09:00, la sediul Ministerului Mediului, Bdul. Libertății, nr. 12, camera P1-116, parter, sector 5, București (accesul în clădire se realizează prin Strada Mitropolit Antim Ivireanul).

Proiectul de act normativ și nota de fundamentare pot fi consultate pe pagina de internet a CNCAN, la secțiunea http://www.cncan.ro/transparenta/proiecte-de-acte-normative/
Propunerile și observațiile referitoare la proiect se transmit prin e-mail, în format word, la adresele janeta.steti@cncan.ro și raluca.nadoliu@cncan.ro, sau prin fax, la nr. 021 316 71 07, până la data de 13 februarie 2018, ora 12:00.

Data:08.02.2018

Comunicate si conferinte de presa - arhiva