Vizită Departamentul pentru Energie al SUA

În perioada 29-31 mai a.c., Departamentul pentru Energie (DOE) al SUA a efectuat o vizită de lucru în România, în vederea continuării acțiunii de implementare a Acordului de Cooperare privind îmbunătățirea siguranței instalațiilor nucleare din România.

Departamentul pentru Energie propune o nouă colaborare în cadrul Programul Internațional de Siguranță Nucleară (International Safety Program).

Programul International Nuclear Security se deruleaza de peste 20 de ani în colaborare cu diferiți parteneri internaționali, activitatile derulate contribuind la întărirea siguranței nucleare și proiectarea unor noi capabilități tehnice de securitate pentru instalații nucleare în cadrul unor proiecte implementate cu sprijinul laboratoarelor nationale de specialitate ale DOE.

Programul oferă asistență și echipamente  pentru imbunătățirea si susținerea unui sistem de siguranță eficient, precum și pregătire în domeniul siguranței nucleare.

În data de 30 mai a.c., președintele CNCAN, dl Rodin Traicu a primit delegația reprezentanților DOE, în cadrul unei întâlniri de lucru, la care au participat reprezentanți ai instalațiilor nucleare, (SNN, CNE Cernavodă, IFIN-HH, ICN Pitești, FCN Pitești, CNU Feldioara), reprezentanți ai Jandarmeriei Române și reprezentanții CNCAN, unde au fost discutate aspecte privind cooperarea în cadrul programului menționat mai sus.